Snowblades, Funcarvers

Ischgl, Relax if you can…!

Relax if you can…!

cropped-P10508532.jpg

Ischgl

Ischgl biedt veel superlatieven.

Eén van de grootste samenhangende skigebieden van Tirol, unieke winteraanbiedingen, glamour en onvergetelijke verrassingen zijn het resultaat – het ski-Mekka van de Alpen levert zijn gasten elke winter topprestaties. Van skiën in de Silvretta Arena, via concerten met wereldsterren midden in het skigebied, tot entertainment en shopping of culinaire topprestaties – de beroemde winter van Ischgl bedwelmt met uitbundige vakantie-uitstraling – niet voor niets zegt men hier:

Relax if you can…!

Sneeuwzekerheid van einde november tot begin mei
Een hoogwaardig pisteaanbod voor alle moeilijkheidsniveaus
Reusachtige funparks, zoals het PlayStation® Vita Ischgl Snowpark
Nauwelijks wachttijden, dankzij het hoog moderne lift- en kabelbaansysteem
Open-air concerten met wereldsterren
GPS-positiebepaling op de pisteplattegrond voor iPhone en Android

Bijna 250 kilometer piste lijkt niet overdreven veel, maar in de Silvretta Arena voel je de uitgestrektheid van grote  skigebieden!

Ongetwijfeld speelt mee dat 90 procent van de pistes boven de 2000 meter ligt en je boven de boomgrens ongekende mogelijkheden hebt.

P1050886

Ischgl ligt op een afstand van 926 km vanaf Utrecht en 890 km vanaf Antwerpen.
Vanaf de snelweg is het nog een half uur rijden. In het hoogseizoen rijdt er om de 15 minuten een skibus, waar gasten gratis gebruik van kunnen maken.
Het treinstation Landeck ligt op 28 km afstand.

Sfeer
Ischgl staat gelijk aan vertier, maar je doet jezelf tekort als je je tot feestvieren zou beperken.
De places to be in Ischgl voor je après-ski.

Nikis Stadl

Champagnerhutte

Trofana AlmDe Silvretta Arena biedt ook op wintersportgebied pure klasse met lange afdalingen, hypermoderne liften en niet te vergeten de verbinding naar het Zwitserse Samnaun. Met 1840 meter zit je in Samnaun op behoorlijke hoogte waardoor ook langlaufers hier sneeuwzeker uit de voeten kunnen.

Overal langs de pistes vind je après-ski bars, zoals de Paznauner Taja, waar het in het hoogseizoen elke dag carnaval is.

Indeling
Vanuit het Oostenrijkse Ischgl zoef je als eerste met een snelle cabinebaan naar de Idalp op 2320 meter om vervolgens een gigantische komvormige skiarena te aanschouwen. De hoogste toppen die Ischgl van Samnaun scheiden zijn de Greitspitz (2872m) en de Palinkopf (2864m), waarvan de bergflanken net als alle andere hellingen met supermoderne skiliften zijn ontsloten. De Alp Trida (2263m) is nog een verrassende tussenkom tussen de beide dorpen, die de uitgestrektheid van het skigebied alleen maar groter maakt.

P1050855

In Ischgl nieuwe, onbekende of lonende pistes, ver weg van de drukte, te vinden is niet moeilijk.

Tot de aanraders voor  interessante afdalingen van Tirol behoort in het skigebied Silvretta Arena een bont boeket van geweldige klassieken, eenzame parkoersen en landschappelijke parels.

Dit skigebied bevat verder alle highlights van een piste met automatische snelheidsmeting tot en met het grootste funpark van Europa. Het winterseizoen wordt elk jaar geopend en afgesloten op de Idalp met de beroemde ‘Top of the Mountain’ openluchtconcerten: de laatste jaren speelden hier onder andere Mel C, Bon Jovi, Tina Turner, Katy Perry, Gossip en Roxette.

2328 Bezoekers sinds 15-7-2014 2 Bezoekers vandaag