Snowblades, Funcarvers

Livigno, Italie

Livigno ligt op een hoogte van 1816 meter tussen de nationale parken van de Stelvio en het Engadin, en is een van de hoogste oorspronkelijke dorpen in de Alpen. Het winterseizoen in Livigno loopt van november tot en met mei, waardoor het zeker in het hoogseizoen een bijzonder sneeuwzekere bestemming is.

Livigno

Geïsoleerd
Livigno ligt beschermd tussen twee hoge bergketens in en heeft daardoor een droog en uitzonderlijk zonnig klimaat, het kan er in de winter wel behoorlijk koud worden. Het dal bestaat uit twee zijden, de Carosello-flank en de Mottolino-flank die worden gescheiden door een weg.

View of Livigno from ski route

Door de geïsoleerde ligging was Livigno een laatbloeier in wintersportland. De eerste skilift verscheen in 1958 en in 1964 waren er nog altijd maar vier hotels en diezelfde skilift. Tegenwoordig is het skigebied van Livigno met 115 kilometer aan pistes en 32 liften best groot. De pistes strekken zich uit aan twee kanten van het langgerekte dal (Livigno is maar liefst vijf kilometer lang), waarbij je tussen de 2797 meter hoge Carosello en de 2796 meter hoge Vetta Blesaccia het meest interessante deel van het skigebied vind.

 

De twee flanken zijn niet met elkaar verbonden door liften, maar er is wel de hele dag een goed functionerend en gratis bussysteem met drie routes. De hellingen zijn grotendeels rood, zwart en beperkt blauw. Voor beginners is derhalve de aaneensluiting van blauwe pistes matig.

Uniek funpark!!

 de mooiste die ik ooit gezien heb, en perfect geprepareerd, elke dag opnieuw.

Langlaufen
Er zijn diverse skischolen en skiverhuurbedrijven. De liften zijn deels aan modernisering toe.

Daarnaast zijn er zeer goede langlaufmogelijkheden in het dal, op de flanken kan er echter nauwelijks worden gelanglauft.

5454 Bezoekers sinds 15-7-2014 2 Bezoekers vandaag