Snowblades, Funcarvers

Saalbach Hinterglemm

Wintersport in Saalbach Hinterglemm biedt voor iedereen het complete plaatje.

Een uitgebreid skigebied met 200 kilometer piste, mooie autentieke dorpjes, wandelroutes, gezelligheid en lekker eten.

Ski unlimited – in het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang!

[slider interval=”4000″][slideritem title=”Webcam Saalbach-Hinterglemm” image=”http://www.saalbach-hinterglemm.nl/sites/saalbach-hinterglemm.nl/files/livestream.html”][/slideritem][/slider]

Eindeloos pisteplezier, helemaal zonder auto, want liften brengen de skiërs en snowboarders in het skicircus direct van de diverse centra naar luchtige hoogtes.

Après Ski

Overdag lokken 200 kilometer perfect geprepareerde pistes voor zowel beginners als gevorderden. Bijna alle afdalingen eindigen in het dorp maar voor een Après Ski feestje kun je evengoed op de bergtentjes terecht.

Rond de 40 gezellige hutten, talrijke sneeuwbarretjes, pubs en discotheken nodigen uit voor nafeesten en flirten.

De places to be in Hinterglemm voor je après-ski.

 

Goasstall

Goasstal

Après Ski wordt in Saalbach Hinterglemm GROOT GESCHREVEN en niet voor niets behoort Saalbach Hinterglemm tot de meest geliefde Après Ski bestemmingen.

200 Kilometer zeer goed geprepareerde afdalingen, 55 zeer moderne kabelbanen en skiliften, 10 km gespoorde langlaufloipen, funparken, halfpipes, wedstrijdtrajecten, carveskipistes, hobbelige “Buckel”-pistes en skipistes met floodlight.

Hypermoderne liften zorgen ervoor dat je snel en comfortabel boven komt, bij elk type weer. Onbegrensde pistebetovering op meer dan 200 km schitterend geprepareerde pistes. Van lichte hellingen tot aan zwarte WK-afdalingen, van funparken en racetrajecten tot en met een hobbelige “Buckel”-piste. Sneeuwzekerheid door jarenlange ervaring en deskundigheid. Het aantal sneeuwkanonnen is weer uitgebreid en verder gemoderniseerd.

 

Vrouw Holle wordt dus door meer dan 400 sneeuwkanonnen stevig ondersteund – en dat op alle grote pistes – niets staat zalig skiplezier dan nog in de weg.


Pistes die puur genot zijn en gratis skibussen

Het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang is het grootste skicircus van Oostenrijk. Wie op een dag de grote ronde met de attractiefste pistes op de zuidelijke en noordelijke hellingen beleven wil, die moet vroeg opstaan. Maar het is de moeite waard. De gezinsvriendelijke, brede pistes van de Kohlmaiskopf, Bernkogel, Reiterkogel en Spieleckkogel zijn uitermate geschikt om op gang te komen en op de snelle trajecten, zoals het WK-traject van de 1984 m hoge Zwölfer, of de steile afdaling aan de noordkant van de 2020 m hoge Schattberg wacht dan de uitdaging. Of je nu recreatieve carveskiër of ambitieuze wedstrijdskiër bent – voor ieder is het juiste erbij.

Veel freestyle mogelijkheden in Saalbach Hinterglemm

Het skigebied van Saalbach Hinterglemm is ook freestylers op het lijf geschreven. Hinterglemm beschikt over het Nightpark en in Leogang ligt het Nitro Snowpark. Hiermee staat de teller van grote en uitdagende funparks al op twee. Ook is er het Learn-to-ride-Park, een boardercross bij de Bernkogel en het derde funpark van het skigebied: playgroundSNOW.
Freestylers hebben dus volop keuze en hoeven zich geen moment te vervelen

 

In het hele skigebied nodigen 40 authentieke hutten je tot culinaire hapjes uit, zoals „Kaspressknödel“, „Kaiserschmarrn“ of „Stelzen“. In het dal brengen bussen de vakantiegangers gratis naar het uitgangspunt terug. Van 9 tot 17 uur pendelen ze tussen de verschillende plaatsen.

Floodlightpistes en rodelbanen

Na zonsondergang is het nog lang niet gedaan. Wie nog kracht in de benen heeft, kan de skidag in het funpark op de floodlightpiste in Hinterglemm of op de verlichte piste bij de Schanteilift in Leogang verlengen. Wie de berg liever op twee glijders afrodelt kan uit vijf verlichte rodelbanen in het skicircus kiezen. Talloze bars in het hele gebied nodigen je uit, om bij de après-ski met de beentjes van de vloer te gaan. Wie meer van wat rustiger en romantischer houdt, heeft de keuze tussen nachtelijke fakkelwandelingen, romantische tochten met de arrenslee of sneeuwschoenwandelingen die goed zijn voor de algemene conditie.

test

2059 Bezoekers sinds 15-7-2014 2 Bezoekers vandaag