Sölden

Het bruisende skigebied van Sölden-Hochsölden telt 150 km pistes en heeft voornamelijk moderne en snelle liften. Er worden jaarlijks vele evenementen en internationale wedstrijden georganiseerd. De pistes van Sölden-Hochsölden reiken tot een hoogte van 3.340 en bieden zowel de beginner als gevorderde skiër voldoende uitdaging en afwisseling. De langste afdaling loopt van het BIG3 panorama-platform Schwarze Schneide (3.340 m) tot in het dal (1.350 m), overbrugt 2.000 hoogtemeters en is 15 km lang.

Gevorderde skiërs kunnen vanaf de Gaislachkogel (3.058m) kiezen uit een drietal pittige afdalingen met een hoogteverschil van bijna 1.700 meter. Is dit nog niet genoeg, dan kun je je benen trainen op de “Wilde Abfahrt”. Beginners vinden op de Tiefenbachgletsjer prachtige brede glooiende hellingen. Het Almdudler Snowpark Sölden op de Giggijoch is een paradijs voor freestylers. Sneeuwkanonnen en de twee gletsjers; de Rettenbachgletsjer en de Tiefenbachgletsjer zorgen voor een sneeuwzeker winterseizoen van november tot mei. Even bijkomen en lekker eten kan in één van de 27 berghutten die het skigebied van Sölden-Hochsölden telt.

Sölden is een après-ski bestemming van hoog niveau
Wie een gat in de nacht wil stappen is in Sölden aan het goede adres, maar na het skiën een biertje drinken op je skischoenen is hier ook niet vreemd. De après-ski in Sölden spreekt iedereen aan. De combinatie van kleine barretjes en discotheken zorgt er voor dat zowel jongeren als ouderen zich hier probleemloos vermaken. Vroeg in de middag is het vooral druk bij Aprés Ski Philipp en Tino’s Eisbar.

Als tegen de avond een deel van het publiek afhaakt begint het in de FIRE & ICE en de Mogul Bar gezellig te worden. Sölden is een après-ski bestemming van hoog niveau.

1994 Bezoekers sinds 15-7-2014 2 Bezoekers vandaag