Snowblades, Funcarvers

Westendorf

Westendorf ligt op een zonnig plateau midden in het Brixental, ver weg van het verkeerslawaai.
De sierlijke dorpskern met zijn uitstekende infrastructuur is omgeven door een imposante bergwereld en geldt als verbinding tussen het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk, de SkiWelt Wilder Kaiser Brixental en het beroemde skigebied Kitzbühel/Kirchberg.
Snowboarders en freestylers vinden in het skigebied een van de beste funparks van de regio, de “Boarders Playground”.

BOARDERS PLAYGROUND SNOWPARK Westendorf – since 1998

PARKFACTS
Hoogte: ca. 1700 – 1500 m
Lengte: ca. 650 m lang, 350 m breed
Ligging: op het Zuid-zuidwesten, zonnig en windluw

PARK SETUP / 3 LINES – EASY / MEDIUM / HARD
Het park biedt 3 verschillende Lines voor uiteenlopende niveaus, maar staat vooral garant voor plezier. Het hart van het BP in Westendorf wordt gevormd door de goede oude big mama, de inmiddels wereldwijd bekende reuzeschans direct naast het Chill + Service Station.
skigebieden oostenrijk

Westendorf is een wintersportplaats die bij veel Nederlanders grote bekendheid geniet. Met zo’n 3500 inwoners en een kleine 4500 gastenbedden verdubbelt het inwoneraantal zich in het hoogseizoen. Je hoort dan vooral veel Nederlands gesproken worden. Een dorp in het midden van de Kitzbüheler Alpen met haast onbegrensde mogelijkheden.

Sfeer
Voor gezellige (Nederlandstalige) après-ski ben je hier in de juiste plaats! In de verschillende cafés treden regelmatig Nederlandse artiesten op.
Gerry´s Inn in Westendorf    

Verder zijn in Westendorf alle faciliteiten aanwezig die het wintersporten aangenaam maken. Er zijn supermarkten, wellnessmogelijkheden zoals een sauna en massage, leuke bars en restaurants en er is zelfs een crèche. Ook is het mogelijk om ‘s avonds nog een afdaling te maken op een verlichte piste in het midden van het dorp.

Indeling
De Alpenrosenbahn brengt je direct naar SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental. Daarnaast is er ook een 8-persoons-gondelbaan die de aansluiting vormt op het skigebied Kitzbühel/Kirchberg. De mogelijkheden zijn divers, zeker sinds de verbinding met Kitzbühel-Kirchberg zijn er enkele prachtige pistes bij gekomen! Het aanbod voor kinderen is in Westendorf bijna voorbeeldig te noemen.

In Westendorf zijn tal van verschillende accommodaties te vinden in alle soorten en prijsklassen. Naast dit uitgebreide pallet aan accommodaties is er ook een uitgebreide keuze in soorten van wintersport. Je kunt er schaatsen, sleeën, eisstockschießen en wandelen al dan niet met sneeuwschoenen. Rondom Westendorf ligt ook een uitgebreid loipennetwerk.

2158 Bezoekers sinds 15-7-2014 2 Bezoekers vandaag