Snowblades, Funcarvers

Zell am Ziller

Het prachtig gelegen Zell am Ziller licht aan de voet van de Reichensptize (3303 meter).
Afstand tot Utrecht: 940 kilometer.

Logo Zillertal Arena
Lang geleden werd goud gevonden in de mijnen van het dorp.Het is een echte familiebestemming.

Het leven in Zell am Ziller is gemoedelijk. Op het dorpsplein zijn voldoende cafés, restaurants en winkels. De après ski is vrij rustig.

tonykrocha-alm

Zillertal Arena

De Zillertal Arena behoort tot de grotere skigebieden van Oostenrijk. Bij Nederlanders staat dit skigebied met stip op 1. Het langgerekte gebied bevindt zich op een bergrug welke zo’n 20 km lang is.

Indeling
Het gebied ligt slechts deels in het Zillertal zelf en strekt zich uit over een lange bergrug in een zijdal. Over deze brede kam ligt zo’n 139 kilometer aan pistes welke bediend worden door 51 verschillende liften. Het skigebied verbindt Zell am Ziller in Tirol met Königsleiten en Hochkrimml in het Salzburgerland.

Het eerste dorp van dit skigebied is het drukbezochte Zell am Ziller, dit dorpje op amper 600 meter hoogte heeft geen eigen dalafdaling.

De laagste pistes komen uit op de hoger gelegen Wiesenalm op 1309 meter hoogte.

Zell is daarentegen goed te bereiken met gratis skibussen. De eveneens laag gelegen dorpen Wald im Pinzgau en Krimml zijn eveneens aangesloten op een net van effectief openbaar vervoer.

Hoger in het dal liggen Gerlos en Königsleiten. Vanuit Gerlos brengt de zeer snelle Isskogelbahn wintersporters naar enorm glooiend plateau: de droom voor elke beginnende en lichtgevorderde skiër. Het terrein biedt weinig uitdaging voor de gevorderde wintersporter, maar wie rustig de kneepjes van het vak onder de knie wil krijgen is hier op zijn plek. In totaal heeft het Zillertal Arena acht verschillende skischolen, met veel Nederlands sprekende skileraren. Ideaal voor kinderen en beginnende wintersporters.

Zillertal Arena

Oudere liften worden snel vervangen en de moderne liften verkorten de wachttijd aanzienlijk.

De Zillertal Arena is heel sneeuwzeker, maar als de natuur het laat afweten helpen sneeuwkanonnen een handje. Met 174 hectare aan besneeuwd oppervlak is er de zekerheid dat er elk seizoen prima geskied kan worden.

2016 Bezoekers sinds 15-7-2014 2 Bezoekers vandaag